Gouden pik José Mourinho en lesje effectiviteit: AS Roma wint Italiaanse topper bij Atalanta

Eimert Pruis • 17:53, 18-12-2021 / Laatste Update: 20:03, 08-01-2024

AS Roma heeft knap bij Atalanta Bergamo gewonnen. In een heerlijke topper in de Serie A gaf AS Roma Atalanta een lesje in effectief afronden en had coach José Mourinho weer alle geluk van de wereld: 1-4.

En zo won Rick Karsdorp van Hans Hateboer en Marten de Roon. De 3 Nederlanders stonden in de basis en vooral Karsdorp viel in positieve zin op. Roma verkleint het gat met nummer 3 Atalanta tot 6 punten. Atalanta zal vrezen dat Internazionale en AC Milan verder uitlopen.

Abraham begint fraai

De wedstrijd begon ook desastreus voor de thuisploeg. Binnen de minuut zette Tammy Abraham de bezoekers op voorsprong. Hij deed dit ook nog op een fraaie manier. Nicolò Zaniolo maakte er zelfs 0-2 van binnen het half uur.

Het werd tijd voor een vroege supersubwissel. Luis Muriel kwam er in de 34e minuut in bij Atalanta en nog voor rust zorgde de 2e Colombiaanse aanvaller (achter numero uno Duvan Zapata) voor de aansluiting.

Abraham scoort heel snel

Roma heeft geluk aan de broek

Atalanta had veel de bal en had veel meer doelpogingen en schoten op doel dan de tegenstander. Mourinho zag hoe zijn ploeg een paar keer goed wegkwam. Zoals bij het op het oog geldige doelpunt van Zapata. Hij werkte de bal vanuit een corner binnen, maar José Luis Palomino zat er nog met zijn hoofd aan. Niet slim, want die Palomino stond buitenspel.

En dus kwamen Mourinho en Karsdorp met de schrik vrij. Het werd zelfs nog mooier voor de Romeinen want een paar minuten later stond het plots 1-3. Een heerlijk genomen vrije trap van Jordan Veretout kon Chris Smalling binnentikken.