Gouden wissel Waldschmidt houdt HSV in de Bundesliga (video)

admin • 19:20, 20-05-2017 / Laatste Update: 06:20, 05-01-2024

HSV flikt het in de slotminuten van de wedstrijd! Invaller Gian-Luca Waldschmidt houdt zijn club in de Bundesliga doordat hij de winnende treffer tegen de touwen kopte. Voor Andries Jonker was het een dramatische middag in het Volksparkstadion in Hamburg.

HSV voert wederom een ware Houdini-act op en speelt zich veilig ten koste van VfL Wolfsburg. #hsvwob #Bundesliga pic.twitter.com/1l9zeVJ9cG

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 20, 2017

Voor een ploeg die zo'n belangrijke wedstrijd speelt, begon HSV wel erg slecht aan de wedstrijd. Robin Knoche zette Wolfsburg na 23 minuten verdiend op 0-1.  Waar HSV-doelman Christian Mathenia tot 2 keer toe knap wist te redden, moest hij nu de bal uit het net rapen. Nadat een verre ingooi van Sebastian Jung werd afgeslagen, pompte hij de bal met veel gevoel voor het doel, waarna Knoche binnen kon koppen.

HSV stond voor een loodzware klus, want het moest winnen om van die 16de plek af te komen. Na die achterstand gooide het de beuk erin, maar kwam het nog niet aan voetballen toe. Toch maakte oud-Groningen speler Filip Kostic de gelijkmaker na een subtiel passie van Matthias Ostrzolek.

Gouden wissel

Voor HSV was het zaak om na de rust op jacht te gaan naar dat broodnodige doelpunt. Die kwam er uiteindelijk pas in de 88ste minuut. Gian-Luca Waldschmidt stond amper 2 minuten in het veld en bewees meteen zijn waarde voor de ploeg van Markus Gisdol. Hij kopte HSV compleet uit het niets naar 2-1. Wat een ontknoping!

Via Maximilian Arnold was Wolfsburg nog dicht bij de gelijkmaker. De ploeg van Andries Jonker bleef de ballen erin pompen, maar de thuisploeg hield stand.

Toch weer in de Bundesliga

Door die superbelangrijke 2-1 speelt HSV ook volgend seizoen in de Bundesliga. De club eindigt op de 14de plaats. VfL Wolfsburg is nu veroordeeld tot het spelen van play-offs promotie/degradatie. Daarin treft de landskampioen van 2009 waarschijnlijk Eintracht Braunschweig.