Grandioos Liverpool raakt tegen Newcastle niet in de war van wereldgoal Willems (video)

admin • 17:31, 14-09-2019 / Laatste Update: 09:28, 08-01-2024

Na 7 minuten leek het er even op te lijken dat Newcastle er een echte wedstrijd van kon maken tegen Liverpool, maar uiteindelijk konden de Reds snel voor orde op zaken zorgen. Op Anfield werd het 3-1.

In de beginfase kwam Newcastle nog aardig mee. Via deze wereldgoal van Jetro Willems kwamen de bezoekers uit Newcastle zelfs op voorsprong.

Mané

Bij Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis begonnen, schrikken ze echter niet zo snel van een vroege tegenslag. The Reds hebben immers Sadio Mané en Mohamed Salah in de gelederen. Eerstgenoemde nam zijn ploeg op sleeptouw in de resterende minuten van de 1e helft. Na 28 minuten produceerde de Senegalees, die de interlands met Senegal aan zich voorbij liet gaan, eveneens een wereldgoal. Hij ramde de bal vanaf randje strafschopgebied ook in de kruising: 1-1.

En door

Mané deed er 5 minuten voor rust zelfs nog een schepje bovenop door ook zijn 2e van de wedstrijd te noteren. Geklungel van Christian Atsu (ex-Vitesse) op het middenveld leidde een Liverpool-aanval in, waarna Mané via wat geluk de bal langs Martin Dúbravka kreeg: 2-1. Na rust maakte Liverpool het karwei af. Roberto Firmino kwam nog binnen de lijnen en verzorgde met een fenomenaal hakje een prachtige assist op de 3-1 van Salah, die daarmee de eindstand bepaalde.

Perfect

Liverpool kent daardoor een perfecte start van de competitie met 15 punten uit 5 wedstrijden. De voorsprong op Manchester City, dat vanmiddag om 18.30 uur de uitwedstrijd speelt tegen Norwich City, bedraagt 5 punten.