Grandioze Dybala kan Juve in Supercup-thriller niet langs Lazio helpen (video)

Proshots

Trevor Wagener • 00:48, 14-08-2017 / Laatste Update: 14:02, 07-01-2024

De Italiaanse supercup, die zondagavond werd gespeeld tussen Juventus en Lazio, was er 1 voor de absolute liefhebbers. Lazio leidde lang met 2-0, zag De oude dame dankzij Paulo Dybala op gelijke hoogte komen, maar wonnen wel: 3-2.

(tekst loopt door onder de tweet)

È FINITA!!!!! La #SupercoppaTIM è NOSTRA!!!!

🏆🏆🏆🏆#AvantiLazio ⚪️🔵 pic.twitter.com/369mcp7bir

— S.S.Lazio (@OfficialSSLazio) 13 augustus 2017

De club uit Rome, waar Stefan de Vrij in de basis begon en Wesley Hoedt bijna 100 minuten op de bank zat, leek na een halfuurtje op rozen te zitten. Door onhandig optreden van Gianluigi Buffon ging de bal op de stip en spits Ciro Immobile wist vanaf 11 meter raak te schieten.

Herrijzenis

De vreugde kon bij de club, geleid door Simone Inzaghi, al helemaal niet op toen diezelfde Immobile, nota bene in een fase dat er kort werd verdedigt en de mate van strijd met de minuut groeide, de voorsprong 10 minuten na rust verdubbelde: 0-2. Juve wist wat het te doen stond en de Argentijn Paulo Dybala stond op.

De dribbelaar jankte 7 minuten voor het einde een prachtige vrije trap binnen en faalde in de slotseconden van de reguliere speeltijd niet toen ook de club uit Turijn een pingel kreeg: 2-2. Iedereen in het stadion hield rekening met een verlenging, maar Alessandro Murgia besloot diep in de blessuretijd voor wat anders. Hij scoorde de 2-3, waarna Lazio de supercup pakte.