Groeneveld helpt Brugge aan eerste uitzege in 20 jaar bij Anderlecht

AP

admin • 01:46, 05-04-2019 / Laatste Update: 15:45, 05-01-2024

Club Brugge is er voor het eerst sinds 1998 in geslaagd een uitwedstrijd te winnen van Anderlecht. In het Constant Vanden Stockstadion zegevierde de ploeg van coach Ivan Leko met 3-2.

Rutten vrijwel kansloos voor titel

Omdat KRC Genk eerder al verloor van Antwerp, nadert Club Brugge na 2 speeldagen in de play-offs om de Belgische titel de koploper tot op 1 punt. Anderlecht, getraind door Fred Rutten, lijkt al uitgespeeld om de titel. Er volgen nog wel 8 duels, maar de achterstand op Genk bedraagt 9 punten.

Brugge leidde in Brussel al na 5 minuten na een blunder van doelman Thomas Didillon. De Fransman schoof de bal in de voeten van Siebe Schrijvers, die Wesley Moraes liet scoren. De Nigeriaan Dennis zag zijn treffer in de 32e minuut worden afgekeurd, maar na ingrijpen van de VAR stond het alsnog 0-2.

Na ruim een uur bracht Pieter Gerkens de spanning terug. Maar Brugge, met Ruud Vormer en Stefano Denswil in de basis, herstelde de marge dankzij een doelpunt van invaller Arnaut Danjuma Groeneveld. In de slotminuut scoorde Adrien Trebel nog namens de thuisclub.