Groep D: Barcelona laat punten liggen, Sporting houdt zicht op 2de plek

admin • 23:44, 31-10-2017 / Laatste Update: 11:36, 12-12-2023

Barcelona had behoorlijk wat problemen in Griekenland. De ploeg slaagde er niet in om te scoren en Olympiakos kwam daardoor van de hatelijke 0 af. In Lissabon hield Sporting Juventus op een gelijkspel, waardoor het uitzicht houdt op overwintering in de Champions League.

Barcelona leidt puntenverlies in Griekenland

Barcelona, met Lionel Messi en Luis Suárez gezamenlijk in de frontlinie, verzuimde het duel al in de eerste helft te beslissen. De Spaanse topclub liet legio kansen onbenut. In de rust bleef middenvelder Sergi Roberto in de kleedkamer achter, vermoedelijk met een hamstringblessure. Na de pauze bleven de bezoekers slordig in de afwerking, waardoor de Grieken het eerste puntje konden vasthouden.

Juventus, dat twee weken geleden thuis met 2-1 won van Sporting, kwam in de twintigste minuut op achterstand. Bruno César kwam uit een rebound tot scoren (1-0). Pas in de 79ste minuut zorgde Gonzalo Higuaín voor 1-1. Kort daarna werd Dost bij de thuisploeg gewisseld.

Sporting houdt Juve in bedwang

In Lissabon had Juventus een moeilijke avond. Sporting wilde de strijd om de 2de plek nog spannend maken. En dat lukte ook wel, want het kwam na 20 minuten op voorsprong. Bruna César schoot de ploeg van Bas Dost na een halve redding van Gianluigi Buffon op 1-0.

Het leek lange tijd dat Sporting kon stunten tegen de verliezend finalist van vorig jaar. Maar vlak voor tijd was daar natuurlijk Gonzalo Higuain. De goalgetter van de Oude Dame schoot 10 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen, waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde.