Groep D: Tadic de grote man bij winnend Servië

admin • 21:23, 24-03-2017 / Laatste Update: 12:41, 12-12-2023

In groep D van de WK-kwalificatie heeft Servië vrijdagavond hele goede zaken gedaan tegen Georgië. Met dank aan Dusan Tadic. De uitblinker zorgde met een doelpunt en 2 assists voor een belangrijke zege.

Georgië kwam al na 6 minuten op een 1-0 voorsprong door Nika Katcharava. Maar daarna was het showtime voor Tadic. De Serviër scoorde vlak voor rust vanaf de stip en gaf in de 2e helft een prima assist op Aleksandar Mitrovic die de 1-2 maakte.

1-3

4 minuten voor tijd besliste Mijat Gacinovic de pot. Wéér was het Tadic met een assist.

Kashia en Gudelj

Bij Georgië speelde Guram Kashia de hele pot. Nemanja Gudelj mocht 20 minuten voor tijd invallen bij Servië.

Koploper

Servië gaat door de winst aan kop. Het heeft na 5 wedstrijden 11 punten. Georgië staat 5e met maar 2 puntjes. Wel is het de vraag of Servië koploper blijft. Als Ierland later op de avond wint van Wales is die ploeg weer de nummer 1. Ook Oostenrijk en Moldavië spelen nog.