Groep I: Turkije wint al na 13 minuten van Finland

admin • 21:28, 24-03-2017 / Laatste Update: 07:15, 07-01-2024

Turkije heeft vrijdagavond in groep I van de WK-kwalificatie met gemak gewonnen van Finland. Aanvaller Cenk Tosun van Besiktas werd de grote man in Antalya. Hij had er na 13 minuten al 2 in liggen: 2-0.

De topscorer van de Turkse Süper Lig (16 doelpunten) kon na amper 10 minuten de bal van dichtbij binnen tikken. Enkele minuten later knikte Tosun knap binnen vanuit een hoekschop. Het was zijn 5e goal in 17 interlands.

Turkije vond 't best

Na de snelle goals probeerde het gastland verder uit te lopen, maar na de rust geloofden de Turken het wel en lieten het balbezit over aan de Finnen. Die deden daar niets mee, waardoor de wedstrijd bleef bij de 2 vroege goals. De doelpuntenmaker werd in de slotfase gewisseld voor Twente-spits Ünal.

2e

Turkije komt door de overwinning op gelijke hoogte met nummer 2 Oekraïne, met 8 punten uit 5 wedstrijden. De Oekraïners spelen hun 5e pot later op de avond tegen koploper Kroatië, dat 10 punten heeft.