Gross verlaat zinkend Ingolstadt voor PL-promovendus Brighton

19 mei 2017

Proshots

Brighton & Hove Albion heeft de 1e aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Middenvelder Pascal Gross komt over van het Duitse FC Ingolstadt 04 en tekent voor 4 jaar aan de Britse zuidkust.


De 25-jarige middenvelder, waarvan het betaalde transferbedrag onbekend blijft, kwam dit seizoen 32 keer in actie in de Bundesliga en sluit naar verwachting op 10 juni aan bij de huidige werkgever van Elvis Manu.

"Er was interesse vanuit meerdere Europese landen", bevestigt trainer Chris Hughton op de website van de club. "We zijn daarom ook heel blij dat Pascal voor ons heeft gekozen. Hij biedt iets anders dan onze huidige middenvelders: Pascal speelt meer achter de spitsen."

Goed inzicht
Gross scoorde dit seizoen 4 keer voor Ingolstadt maar degradeerde wel met zijn ploeg. De dribbelaar heeft wel een interessant feitje achter zijn naam staan: geen 1 middenvelder creëerde meer kansen dan hij.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht