Grote 'Kevin de Bruyne-show' bij België tegen Schotland: fijne goal en 3 assists (video)

Bart van der Wijst • 00:54, 10-09-2019 / Laatste Update: 23:29, 04-01-2024

Kevin de Bruyne heeft maandagavond de show gestolen tegen Schotland. De middenvelder van Manchester City loodste België hoogstpersoonlijk naar de zege met 1 goals en 3 assists. Het eindigde op een kolkend Hampden Park in 0-4. Daardoor is België nog altijd foutloos in groep E.

Na een half uur spelen stond het al 0-3. Romelu Lukaku opende, op aangeven van Kevin de Bruyne, binnen 10 minuten het Belgische doelpuntenbal. De nieuwe spits van Inter ging door waar hij bij Inter mee gestopt was: scoren.

Oud-Ajacieden scoren

Daarna bepaalden dode spelmomenten de wedstrijd en bleef De Bruyne betrokken bij alle doelpunten. Eerst legde de middenvelder van Manchester City een korte corner op het hoofd van Thomas Vermaelen. Enkele minuten later deed Toby Alderweireld hetzelfde: 0-3.

Ook de De Bruyne zelf kwam op het scorebord. Hij bekroonde zijn goede spel met een afstandsschot dat de Schotse doelman David Marshall verschalkte. Zo kende België een zorgeloze avond op Hampden Park. Met achttien punten ligt het EK binnen handbereik.