Grote man Sigurdsson pakt bij Everton record tegen Cardiff

BSR

admin • 23:45, 26-02-2019 / Laatste Update: 04:36, 06-01-2024

Met 2 goals maakte Gylfi Sigurdsson dinsdagavond het verschil voor Everton in de wedstrijd tegen Cardiff. De IJslander pakte gelijk nog even een recordje mee, want geen voetballer uit zijn land scoorde vaker in de Premier League: 57 keer.

In een land dat pas sinds de laatste jaren een voetbalgeschiedenis aan het opbouwen is, kan hij natuurlijk maar 1 man hebben ingehaald. Eidur Gudjohnson scoorde er 54 voor Chelsea en 1tje voor Tottenham Hotspur.

Goals

Sigurdsson scoorde vlak voor rust de 1e van de avond. 20 minuten na het begin van de 2e helft schoot hij ook zijn 2e binnen. In de blessuretijd maakte Calvert Lewin de 3e voor The Toffees.

Matige start

De winst is lekker voor Everton, want van de eerste 10 wedstrijden van dit jaar verloor de club er al 6. Zelfs het nietige Millwall was in de 4e ronde van de FA Cup met 3-2 te sterk. Everton staat op dit moment 9e in Engeland.