Grote Messi-show bij monsterzege Barça op Eibar

REUTERS

Bart van der Wijst • 01:58, 20-09-2017 / Laatste Update: 05:11, 05-01-2024

Met zijn 6de, 7de, 8ste én 9de doelpunt in 5 competitieduels heeft Lionel Messi Barcelona een monsterzege op Eibar bezorgd. Dankzij de 6-1 overwinning gaan de Catalanen met de maximale score uit 5 duels aan kop in La Liga.

Precies 20 minuten hielden de bezoekers uit Baskenland dapper stand in Camp Nou. Daarna mocht Messi aanleggen voor een makkelijk gegeven strafschop. De Argentijn drukte koeltjes af en gaf daarmee het startsein voor een ouderwetse Barça-show. Nog voor rust verdubbelde Paulinho de marge.

Messi-show

Na de pauze tilden Denis Suárez en Messi (2) de score binnen een kwartier naar 5. Sergi Enrich deed tussendoor wat terug voor Eibar. Het slotakkoord was wederom voor de weergaloze Messi.

Barcelona heeft een voorsprong van 5 punten op Sevilla, dat morgen Las Palmas ontvangt. Real Madrid – nu al op 7 punten achterstand - moet winnen van Real Betis om het gat klein te houden.