Gruwelijk: promotie naar de 2. Bundesliga na pingel in de blessuretijd

4 juli 2020

BSR Agency

Wat een spanning en wat een druk moet Sebastian Schuppan hebben gevoeld. De 33-jarige verdediger van Würzburger Kickers mocht in de 93ste minuut bij een 2-1 achterstand in eigen huis tegen Hallescher FC aanleggen voor een strafschop. De belangen op de laatste speeldag in de 3. Bundesliga waren groot: bij een doelpunt promoveerde zijn club naar de 2. Bundesliga. En Schuppan faalde niet! 2-2!


Daarom is Würzburger Kickers 2de geworden in de 3. Bundesliga. Het betekent directe promotie. Na afloop stond Schuppan de pers in tranen te woord. Prachtig. Check de foto's hieronder. Ook nummer 3 Eintracht Braunschweig, dat met evenveel punten en een gelijk doelsaldo (maar minder doelpunten voor) eindigde, promoveerde naar de 2. Bundesliga.

Bayern München II
De nummers 2 en 3 promoveren direct, omdat Bayern München II kampioen is geworden. Het reserveteam van Der Rekordmeister mag niet promoveren. Bayern II verloor deze zaterdag op de slotdag van Kaiserslautern, maar had het geluk dat de concurrentie het ook verknalde.

Relegation
Ingolstadt werd 4de. De club speelde 3 jaar geleden nog in de Bundesliga, maar zakte af naar het 3de niveau. Nu mag de club de Relegation in: een uit- en thuisduel tegen FC Nürnberg voor een plek in de 2de Bundesliga.