🎥 | Gruwelijke titelstrijd in de Serie A na fout van Stefan de Vrij in topper

Robert Hüsken • 23:40, 16-02-2020 / Laatste Update: 00:06, 09-01-2024

De titelstrijd in Italië is ongekend spannend. Liefst 3 voetbalclubs doen na 24 van de 38 wedstrijden nog volle bak mee om de landstitel in de Serie A. Deze zondagavond stonden de nummers 2 en 3 tegenover elkaar in Rome. Lazio Roma versloeg Internazionale met 2-1, waardoor we de volgende stand nu hebben in Italië:

Serie A:

1. Juventus 24-57

2. Lazio Roma 24-56

3. Internazionale 24-54

Inter kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Ashley Young. Hij ramde de afvallende bal via de stuit in het doel: 0-1. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van Inter.

Fout Stefan de Vrij

Na rust maakte Stefan de Vrij deze fout en veroorzaakte een strafschop. Topscorer Ciro Immobile benutte het buitenkansje (1-1). Het Stadio Olimpico in Rome werd al helemaal afgebroken toen Sergej Milinkovic-Savic in de 69ste minuut de 2-1 maakte. Gaan de mannen van trainer Simone Inzaghi dan echt een gooi doen naar de titel?!

Juventus-Inter

Gruwelijk leip: op zondag 1 maart is het om 20.45 uur Juventus tegen Internazionale. De heenwedstrijd in Milaan eindigde in 2-1 voor Juventus. In Italië is het doelsaldo niet bepalend bij een gelijk aantal punten, maar het onderling resultaat. Inter-Lazio werd eerder dit seizoen 1-0.

Check hier de 0-1 van Ashley Young:

En check hier de 2-1 van Lazio:

Milinkovic-Savic brengt Olimpico in extase! 😱😱#LAZINT #ZiggoSport pic.twitter.com/RFd7Ydz0ad