De Guzman maakt winnende voor Carpi bij debuut

admin • 18:46, 13-03-2016 / Laatste Update: 13:06, 12-12-2023

Jonathan de Guzman heeft Carpi zondag een goede dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. In de negentigste minuut van de wedstrijd schoot de debuterende Nederlander een strafschop binnen, waardoor zijn ploeg met 2-1 won van directe concurrent Frosinone.

Carpi stond lang op voorsprong door een goal van Raffaele Bianco, maar twintig minuten voor tijd maakte Federico Dionisi gelijk. Toen Danilo Soddimo een penalty veroorzaakte in de laatste minuten van de wedstrijd, mocht De Guzman aanleggen voor zijn beslissende strafschop. Hij schoot hard raak.

Hoop op lijfsbehoud

Daardoor mag Carpi weer hopen op lijfsbehoud. Het team stevende af op degradatie, maar staat nu op 25 punten. Frosinone heeft er 26 en Palermo, dat net boven de streep staat, heeft er 27. Er zijn nog negen wedstrijden te spelen in Italië.