🎥⭐ | Håland doet 't WEER: Noors wonderkind valt in en scoort 2 keer bij zege Dortmund

Trevor Wagener • 23:34, 24-01-2020 / Laatste Update: 08:03, 08-01-2024

Borussia Dortmund won vrijdagavond eenvoudig van 1.FC Köln: 5-1. Alle aandacht ging uiteraard uit naar Erling Braut Håland. Het 19-jarige wonderkind viel in en scoorde prompt 2 keer.

Raphaël Guerreiro zette Dortmund al na 1 minuut op voorsprong en Marco Reus verdubbelde deze nog voor de pauze. Gelijk na rust was Jadon Sancho trefzeker, waarna oud-Heerenveen- & Heracles-spits Mark Uth iets terugdeed voor de bezoekers. Kingsley Ehizibue werd bij Köln een kwartier voor het einde gewisseld. Toen was het al 'Håland-tijd'.

Eerst reageerde hij attent op een rebound waarna hij enkele minuten later voor zijn 2e goal tekende. Oftewel: zijn 5e in Borussia-dienst in minder dan een uur speeltijd. Deze man is niet goed, deze man is geen gigant... Håland is speciaal!