🎥 | Fenomeen Gnabry schiet Duitsland met hattrick naar overwinning

PA Sports

Martijn Baars • 23:34, 19-11-2019 / Laatste Update: 11:01, 15-01-2024

Duitsland heeft zich door een 6-1 zege op Noord-Ierland verzekerd van de groepswinst in Groep C van het EK-kwalificatietoernooi. De Duitsers bleven Nederland, dat met 5-0 won van Estland won, voor. Serge Gnabry was met een hattrick de grote man bij Duitsland.

Omdat Nederland zaterdag gelijk speelde op bezoek bij Noord-Ierland (0-0) veroverde Duitsland de koppositie in Groep C. Als de Duitsers vanavond wel zouden winnen van Noord-Ierland zou Oranje 2de worden in de poule en zodoende niet in Pot 1 bij de EK-loting terecht komen. Even leek Oranje nog kans te maken op de 1ste plek in de eindstand. Noord-Ierland kwam namelijk binnen 7 minuten op een 0-1 voorsprong in Frankfurt via Michael Smith.

Fenomeen Gnabry

De Noord-Ierse vreugde was echter van korte duur. Na de 0-1 achterstand was het namelijk Bayern München-fenomeen Gnabry die opstond. In zijn 13de interland maakte hij voor rust zijn 11de goal voor Duitsland (1-1). Nadat Leon Goretzka de 1-2 had gemaakt, was Gnabry na rust helemaal niet meer te stoppen. Hij maakte namelijk ook nog nummer 12 én nummer 13 in zijn 13de interland: een hattrick.

Duitsland groepswinnaar

Na de hattrick van Gnabry, de 1ste voor Duitsland sinds Sandro Wagner in 2017 tegen San Marino (7-0), was het echter nog niet gedaan met de Duitse feestvreugde. Goretzka maakte ook nog zijn 2de en in de blessuretijd deed ook Julian Brandt nog een duit in het zakje. De speler van Borussia Dortmund bepaalde daarmee de eindstand op 6-1. Duitsland blijft Oranje dus voor en is groepswinnaar van Groep C in het EK-kwalificatietoernooi. Dat betekent ook dat Nederland in Pot 2 zit bij de EK-loting.