Henry heeft weer geen succes en verliest met Monaco

1 december 2018

AFP

AS Monaco doet het onder de nieuwe trainer Thierry Henry niet veel beter in de competitie. De Monegasken koersten tegen Montpellier lang af op een overwinning, maar uiteindelijk werd de krappe voorsprong toch weer uit handen gegeven: 1-2.


En dus blijft het voorlopig een dramaseizoen voor de club die in 2017 nog kampioen van Frankrijk werd. Monaco won dit seizoen pas 2 van de 15 competitiewedstrijden en staat met 10 punten op de voorlaatste plaats in de Ligue 1. Alleen En Avant de Guingamp heeft minder punten (8).

Kanteling
De Belgische middenvelder Youri Tielemans bracht de club uit het prinsdom kort voor rust op voorsprong. Henry haalde in het laatste half uur zijn routiniers Nacer Chadli en Radamel Falcao naar de kant. In de slotfase ging het helemaal mis. Montpellier nam dankzij doelpunten van Gaëtan Laborde en Andy Delort de winst mee.

Montpellier 2e, Monaco 19e
De ploeg nestelde zich daardoor op de 2e plaats in de Ligue 1, wel op gepaste afstand van koploper Paris Saint-Germain. Monaco moet zich met de 1-na-laatste plaats inmiddels serieus zorgen gaan maken.