🎥 | Het Gio-effect houdt aan! Van Bronckhorst wint ook eerste competitieduel met Rangers

28 november 2021

Giovanni van Bronckhorst heeft na de zege in de Europa league ook zijn eerste competitieduel gewonnen. FC Rangers was in de Tony Macaroni Arena in Livingston te sterk voor de thuisploeg: 1-3. 


Scott Arfield, Joe Aribo en Fashion Sakala maakten de goals voor de Schotse kampioen. Bruce Anderson deed namens Livingston iets terug.

Van Bronckhorst debuteerde donderdag als trainer van Rangers met een overwinning op Sparta Praag in de Europa League (2-0).

Terug bij club waar hij ooit speelde
De 46-jarige Rotterdammer ondertekende ruim een week geleden een contract tot de zomer van 2025 in Glasgow. Van Bronckhorst keerde als trainer terug bij de club waarvoor hij zelf tussen 1998 en 2001 speelde. De 106-voudig international van Oranje volgde de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard op.

In het eerste competitieduel onder leiding van Van Bronckhorst stond Rangers na een kwartier spelen al met 2-0 voor, via doelpunten van Scott Arfield en Joe Aribo. In de slotfase besliste invaller Fashion Sakala het duel met de 1-3. Rangers heeft aan kop van de Schotse competitie 6 punten voorsprong op Heart of Midlothian en 7 punten op Celtic, dat zondag nog tegen Aberdeen speelt.