Het is wachten tot de bom barst tussen Balotelli en Brescia na zoveelste relletje

28 mei 2020

REUTERS

De lijst van clubs achter zijn naam is imposant, maar de rij relletjes rond Mario Balotelli (29) blijft altijd langer. De Italiaanse bad boy bleef deze week weg van de training bij Brescia, de werkgever waarmee hij feitelijk al sinds zijn komst op ramkoers ligt.


Het werd vorig jaar zomer aangekondigd als een levensecht sprookje, een samenwerking die altijd al in de sterren stond geschreven. Mario Balotelli, kind van de regio Brescia maar al die jaren nooit voetballer geweest bij de lokale trots, kwam dan toch eindelijk thuis. Maar nu, 9 maanden later, is het eigenlijk wachten wanneer de bom barst.

Geen Balotelli
Dinsdagochtend stond voor Balotelli een individuele training op het programma, zoals alle spelers van Brescia vooralsnog los van elkaar richting een eventuele herstart van de Serie A toewerken. Maar wie rond de klok van 09.00 uur een dure bolide op de parkeerplaats bij het trainingscomplex stond op te wachten, kwam bedrogen uit. Balotelli bleef weg – ook niet voor het eerst dit seizoen.

'Bijzondere jongen'
"Mario is een bijzondere jongen en het is duidelijk dat hij met zijn hoofd al langer niet meer bij ons is", zei Brescia-voorzitter Massimo Cellino in een reactie. "Dit is niks nieuws, het is altijd zo geweest."

Uitzichtloze situatie
En het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat hij dit seizoen nog van plan is bij Brescia te blijven. Voorlopig zitten club en speler nog met elkaar opgezadeld, in een uitzichtloze situatie. De Serie A zal pas diep in de zomer eindigen, ervan uitgaande dat de competitie hervat wordt. Balotelli heeft in Brescia een 1-jarig contract (salaris: 1,5 miljoen euro, exclusief premies), dat automatisch verlengd wordt in het theoretische geval dat de club zich alsnog handhaaft. Maar alles lijkt erop dat hij deze zomer weer vrij is om te gaan.