Higuain bezorgt Juve een verdiend punt in intense derby

Proshots

Trevor Wagener • 00:43, 07-05-2017 / Laatste Update: 16:41, 07-01-2024

Juventus heeft zaterdagavond in eigen huis nagelaten de kampioensschaal alvast op de poetsen. Tegen stadsrivaal Torino eindigde de Derby di Torino voor de kampioenen in spé in een 1-1 gelijkspel. Lang leek Torino met een onterechte zege op zak huiswaarts te keren.

De Oude Dame kwam het sterkste uit de startblokken. Na een kwartier kopte verdediger Mehdi Benatia op de lat. De rebound was niet besteed aan Leonardo Bonucci, wiens zoontje vanavond ongetwijfeld een prettige avond heeft. In het vervolg wisten Stefano Sturaro en Mario Mandzukic de Engelse goalie Joe Hart niet te verschalken.

Initiatief bij oma

Diezelfde Hart toonde zich enkele minuten voor rust de held van Torino. Hij stopte een niet te missen kans van Paulo Dybala. Toen Mandzukic later opnieuw op Hart stuitte, greep Massimo Allegri in en bracht Gonzalo Higuain voor Sturaro. Het eenrichtingsverkeer richting Hart nam toe en het was wachten op een goal van Juventus.

Daar waar het thuispubliek snakte naar een goal van hun eigen ploeg, gooide Adem Ljajic roet in het eten. De Serviër boog zich over een vrije trap waar de Braziliaanse doelman Neto alleen maar naar kon staren: 1-0. De derby was los, dat begreep ook Afriyie Acquah. De verdedigende middenvelder mocht 5 minuten na de voorsprong inrukken met zijn 2e gele en dus rode kaart.

Vervolg kansenregen

Kansen van Dybala, Khedira en Higuain wilden er niet in. Toch bleef Juve het spel tot in de laatste minuten domineren. In hoog tempo werd iedere tegenstoot van Torino omgezet in een eigen kans. Zelfs toen Andrea Belotti tegen de grond werd gewerkt door Bonucci, wilde scheidsrechter Paolo Valeri van niets weten, tot woede van Torino-trainer Sinisa Mihailovic.

Uiteindelijk brak de dijk alsnog. Higuain zorgde met een hard schot in de benedenhoek ervoor dat de punten gedeeld werden en er een einde kwam Juve's ongekende zegereeks in eigen huis (33 potjes op rij gewonnen). De goal betekende alweer nummer 24 van dit seizoen voor de Argentijnse superspits.