Higuaín leidt Juve langs Bologna

Martijn Baars • 23:58, 08-01-2017 / Laatste Update: 15:16, 07-01-2024

Juventus heeft een eenvoudige thuiszege op Bologna geboekt (3-0). Gonzalo Higuáin scoorde tweemaal voor de koploper van de Serie A. Paulo Dybala benutte een strafschop.

Juventus heeft nu een voorsprong van 4 punten op naaste belager AS Roma. De kampioen uit Turijn heeft bovendien een duel minder gespeeld. AS Roma won de uitwedstrijd bij Genoa met dank aan een eigen doelpunt van Armando Izzo. Kevin Strootman speelde de hele wedstrijd voor de club uit de hoofdstad en kreeg een gele kaart.

Concurrentie

Napoli blijft 3e met een achterstand van 7 punten op Juventus. De formatie won van Sampdoria (2-1). Lorenzo Tonelli bewaarde zijn winnende doelpunt voor de blessuretijd van het duel. Lazio, de nummer 4 van de ranglijst, won op de valreep van Crotone (1-0). Ciro Immobile brak pas in blessuretijd het verzet van de nummer voorlaatst van de Serie A. Stefan de Vrij en Wesley Hoedt speelden de hele wedstrijd voor Lazio. Ricardo Kishna mocht in de slotfase invallen.

Ook nummer 5 AC Milan maakte geen fout. Cagliari verloor voor de 12e keer op rij een uitduel in San Siro. Carlos Bacca maakte in de 88e minuut het verschil voor AC Milan.