Higuain scoort als een malle; op schema voor record

18 januari 2016

Op zijn 19e vertrok Gonzalo Higuaín voor 12 miljoen euro naar Real Madrid. De Argentijnse spits kwam over van River Plate. Het grote talent scoorde er in Spanje op los, maar werd nooit gezien als dé spits voor de Koninklijke. Hij werd na 7 jaar verkocht aan Napoli en is nu op weg om records te breken.

190 wedstrijden en 107 doelpunten voor Real Madrid leverde hem een transfersom op van 38 miljoen euro. In Napoli is hij na 2 seizoenen 'warmdraaien' de grote man. Hij scoorde al 20 keer in net zoveel wedstrijden en heeft dus nu al meer gescoord dan in de twee voorgaande seizoenen (18 en 17).

Record
De topscorer moet méér gaan scoren dan zijn eerste 2 seizoenen bij elkaar om het record van 'meeste doelpunten in een seizoen' te gaan verbreken. Gino Rossetti scoorde namelijk 36 keer voor Torino in het seizoen 1928/1929. Luca Toni prikte er in 2005-2006 'slechts' 31 in en is daarmee de meest recente topscorer van de Italiaanse competitie. Oftewel: Higuain ligt momenteel goed op schema, aangezien ze in de Serie A 38 wedstrijden spelen.

De 28-jarige spits is volgens Transfermarkt.nl de nummer 4 qua duurste spitsen ter wereld. Higuain heeft een marktwaarde van 55 miljoen euro, minder dan Sergio Agüero (60), Robert Lewandowski (70) en Luis Suarez (90). Dat is voor de Argentijns international niet genoeg: volgens zijn coach Maurizio Sarri kan hij de beste spits ter wereld worden.

Keihard werken
Dat zou alleen lukken als hij wat minder lui zou worden. 'Ik werk nu keihard voor de ploeg', vertelde Higuaín na de wedstrijd tegen Sassuolo, waarin hij 2 keer scoorde. 'Maar ik moet nu niet naast mijn schoenen gaan lopen. Ik moet gewoon doorgaan met scoren.'