Hoe gaat het met Giovanni van Bronckhorst bij Guangzhou R&F?

24 februari 2020

BSR

Begin 2020 tekende Giovanni van Bronckhorst een contract bij de Chinese club Guanzhou R&F. Hoe gaat het met hem en GRF? Goed nieuws: hij verloor nog geen match! Oke, oke, dat is flauw, want Guangzhou R&F speelde in 2020 nog geen match.


Guangzhou R&F werd in 2019 de nummer 12 van de Chinese Super League (van de 16). Inmiddels is de voorbereiding voor het nieuwe seizoen volop bezig. Wanneer het nieuwe seizoen begint is nog onbekend. Het plan was 28 februari, maar door het coronavirus is de start uitgesteld.

Spelers
Zitten er nog een paar bekende spelers in Gio's selectie? Jawel hoor. Bijvoorbeeld Mousa Dembélé (ex-AZ en Tottenham Hotspur), Dusko Tosic (Real Betis, Besiktas) en Eran Zahavi (Palermo). Maar verder een zooi Chinese spelers die niet voor het nationale (jeugd)team uitkomen. Dat belooft dus niet heel veel goeds.

Video
Gio voelt aan dat-ie wel wat hulp kan gebruiken. Hij heeft de video-analist van Feyenoord naar Guangzhou gehaald: Yöri Bosschaart. En zo wordt het aantal Nederlanders bij de club weer wat groter: Gio nam assistent-trainer Jean-Paul van Gastel en fysiektrainer Arno Philips al met zich mee.