Hoe Messi op zijn 31e nog steeds de Europese competities domineert

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 09:00, 21-01-2019 / Laatste Update: 18:40, 05-01-2024

Lionel Messi was zondag bankzitter bij FC Barcelona, dat aantrad tegen Leganés. De Argentijn kreeg rust van trainer Ernesto Valverde. Daardoor was er plek voor een talent als Carlos Aleñà om minuten te maken. Toch moest de 21-jarige naar de kant worden gehaald, omdat het zonder Messi in het team toch niet vlekkeloos draait.

Na 64 minuten kwam de 31-jarige dribbelaar het veld in. De stand was toen nog gelijk: 1-1. Niet lang daarna scoorde Luis Suarez de 2-1, in de slotfase werd het door Messi zelf ook nog 3-1. Daarmee verstevigde hij zijn plek als topscorer van La Liga met 18 doelpunten. Zijn naaste achtervolger? Teamgenoot Suarez, met 15 goals.

Golden Boot

Daarmee voert hij ook het Gouden Schoen-lijstje aan. Messi heeft net een doelpuntje meer dan Kylian Mbappé (17) en 2 meer dan Mohamed Salah. Maar niet alleen qua doelpunten laat de aanvaller zien dat hij de absolute koning is. Met 11 assists staat hij namelijk ook eenzaam aan kop in La Liga. Antoine Griezmann volgt met 7 assists op gepaste afstand.

Ronaldo

Zijn eeuwige rivaal laat het tegenwoordig niet meer zien in La Liga, maar in de Serie A. Cristiano Ronaldo is met 14 doelpunten (gedeeld) topscorer van de Italiaanse competitie. Maandagavond komt hij met Juventus in actie tegen Chievo Verona. De Portugees moet 4 keer prikken om op gelijke hoogte te komen in dat Gouden Schoen-lijstje.