Hoedt wil weer in topcompetitie spelen: ‘Ik ben op de goede weg’

22 februari 2020

BSR

Na een paar mindere jaren lijkt het weer beter te gaan met de carrière van Wesely Hoedt. De 25-jarige verdediger speelt sinds dit seizoen op huurbasis voor Royal Antwerp FC en dat bevalt hem prima. Ook de topcompetities hebben de Alkmaarder op de radar, zegt de verdediger, die er ook voor kan kiezen om langer in België te blijven, tegen HLN (€).


Hoedt maakte in de zomer van 2015, met 26 eredivisiewedstrijden voor AZ in de benen, de overstap naar Lazio Roma. Met 61 wedstrijden in 2 seizoenen paste hij zich naast Stefan de Vrij prima aan in de Serie A. De overstap naar Southampton in 2017 pakte minder uit. Na een redelijk 1e seizoen kreeg Hoedt in zijn 2e jaar minder speeltijd. Ook een verhuurperiode bij Celta de Vigo pakte niet goed uit.

Back on track
Het leek voorlopig dus even einde verhaal voor een carrière in de topcompetities. Maar Hoedt, die de afgelopen zomer koos voor een verblijf in België, mag nu weer hopen: "In de winter bleek al dat er weer clubs uit de topcompetities geïnteresseerd waren. Dat is mooi, dat betekent dat ik weer op de goeie weg ben. Maar laat ons afwachten wat er in de zomer gebeurt. Ik wil het seizoen wel sowieso afsluiten met iets tastbaars – een beker of een Europees ticket."

Niveau
Royal Antwerp heeft een optie om Hoedt voor 8 miljoen euro over te nemen van Southampton. Dat zou een recordbedrag zijn voor de club. Zelf weet de verdediger niet of hij nog een seizoen in het pittoreske plaatsje wil voetballen: "Ik wil gewoon weer minimaal in de Europa League spelen, misschien zelfs Champions League."