How may I assist you? Donyell Malen is 3 keer de aangever bij uitzege Borussia Dortmund

22 januari 2022

'Hi my name is Donyell Malen, how may I assist you?'. Die woorden nam Donyell Malen zaterdagmiddag wel heel letterlijk. De international van Oranje was bij alle goals betrokken die Borussia Dortmund maakte op bezoek bij TSG Hoffenheim. Het was genoeg voor de zege: 3-2.


De 1e assists was ook gelijk de mooiste. Malen combineerde op links met Raphaël Guerreiro en Jude Bellingham en legde de bal vervolgens panklaar voor Erling Haaland. De superspits miste natuurlijk niet: 1-0. Nog voor rust maakte Hoffenheim via Andrej Kramaric gelijk.

Malen on fire, exit Haaland
Hoffenheim kwam na de pauze ook wat beter uit de kleedkamer dan Dortmund, maar het was toch echt de uitploeg die opnieuw op voorsprong kwam. Na een soepele combinatie gaf Malen ditmaal de bal mee aan aanvoerder Marco Reus, de Duitser zorgde voor 2-1.

Ook bij de eigen goal van David Raum was Malen betrokken. De Nederlander zette voor en Raum liep de bal in zijn eigen doel. Had Raum de bal gemist dan had een teamgenoot van Malen de bal waarschijnlij nog binnen gewandeld. Na de 3-1 kon Dortmund-trainer Marco Rose nog juichen, iets later baalde hij flink. Haaland ging er met een liesblessure vanaf.

Invaller Georginio Rutter maakte de wedstrijd een kwartier voor tijd nog spannend en Hoffenheim drong nog wel aan om de verdiende gelijkmaker te maken, maar gelukkig voor Malen (gewisseld na 83 minuten) gingen de 3 punten mee naar Noordrijn-Westfalen.

Overige uitslagen
Borussia Mönchengladbach - Union Berlin 1-2
Bayer Leverkusen - Augsburg 5-1
Greuther Fürth - Mainz 05 2-1
Freiburg - VfB Stuttgart 2-0