HSV degradeert voor het eerst, Hoffenheim en Dortmund grijpen CL-tickets

12 mei 2018

Sportnieuws

Het is over en uit voor Bundesliga-Dino Hamburger SV! De club won weliswaar in eigen huis met 2-1 van Borussia Mönchengladbach, maar degradatie-concurrent VFL Wolfsburg wist op eigen veld óók te winnen van het al gedegradeerde 1.FC Köln (3-1).


Hierdoor speelt HSV komend seizoen definitief voor het eerst in de clubgeschiedenis op het 2e niveau. Een vervelend unicum, aangezien het de enige club was die altijd actief was in de Bundesliga.

Het zat dan ook al vanaf de 1e minuut letterlijk niet mee voor Die Rothosen, dat geen hulp kreeg van de andere velden. Die Wölfe kwamen via Joshua Guilavogui al binnen de minuut op voorsprong. Gelukkig liet de Hamburgse traditieclub snel van zich horen. Zij kwamen verdiend op 1-0 voorsprong via een benutte pingel van Aaron Hunt.

Alsnog fout
Kort daarop ging het alsnog compleet mis in het eigen Volksparkstadion. Josip Drmic zette Gladbach op 1-1. Enkele minuten later kreeg HSV wel enige hulp van Köln, toen verdediger Jonas Hector gelijkmaakte: 1-1. Helaas voor HSV werd het niet mooier: de Belgisch international Divock Origi zette Wolfsburg kort voor het uur op 2-1, waarna HSV - los van dat het zelf moest scoren om te winnen - weer afhankelijk was van Köln.

Tussendoor maakte HSV'er Lewis Holtby nog wel de 2-1. Dat veranderde niets meer aan het perspectief van de aloude club uit het noorden van Duitsland, dat angstig naar de klok keek. Dat perspectief werd vervelender toen zij ook nog aanvaller Bobby Wood met rood zagen vertrekken.

Toen Robin Knoche de 3-1 voor Wolfsburg maakte, was het op het veld wel klaar en was HSV in het hoofd gedegradeerd. Kort voor het einde maakte Josip Brekalo nog de 4-1 voor de kampioen van 2009, dat nog play-offs speelt om degradatie.

Het duurde even voordat het definitieve eindsignaal klonk: fanatieke HSV-fans gooiden vuurwerk en rookbommen op het veld, waarna de politie het strijdtoneel betrad en de pot enkele minuten stillag. Hierna degradeerde HSV dan alsnog met veel drama en tranen alsnog naar de 2e Bundesliga.


Er waren echter ook fans die hun team luid toezongen:


Europese tickets
Bovenin verzekerde Hoffenheim zich van Champions League-voetbal door met 3-1 te winnen van Borussia Dortmund. Leverkusen, dat met 3-2 won bij Hannover en gebaat was bij puntenverlies en een dikke nederlaag van Hoffenheim, speelt daarom komend seizoen in de Europa League. Ook Rasenballsport Leipzig speelt volgend seizoen in de EL, dat het Hertha BSC van Karim Rekik en co vernederde: 2-6.