HSV met Van Drongelen in de basis verliest van Gladbach

AFP

Martijn Baars • 00:10, 16-12-2017 / Laatste Update: 04:44, 07-01-2024

Met Rick van Drongelen in de basis heeft Hamburger SV vrijdagavond verloren op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De thuisploeg trok in de laatste 20 minuten via 2 doelpunten van de Braziliaanse aanvaller Raffael de winst naar zich toe: 3-1.

Basisplaats voor Van Drongelen

Van Drongelen werd in de slotfase met geel op zak gewisseld. De 18-jarige verdediger, die afgelopen zomer van Sparta naar HSV verhuisde, stond voor het eerst in 6 weken weer eens in de basis. Van Drongelen begon het seizoen als basiskracht in Hamburg, maar was na een paar weken afwezigheid vanwege een blessure zijn plek in het elftal kwijt.

Raffael goud waard

De Belg Thorgan Hazard opende al in de 9de minuut de score in Mönchengladbach. André Hahn maakte de gelijkmaker tegen zijn oude club. Raffael zorgde er met 2 treffers voor dat Borussia Mönchengladbach oprukte naar de 4de plaats in de Bundesliga. HSV bevindt zich op de 16de plek in de degradatiezone.