HSV is bijna veilig na zege op concurrent Werder Bremen

admin • 00:48, 23-04-2016 / Laatste Update: 09:05, 05-01-2024

Hamburger SV heeft het onafgebroken verblijf in de Bundesliga zo goed als zeker met een jaar verlengd. De ploeg van trainer Bruno Labbadia won vrijdag de beladen 'Nordderby' tegen Werder Bremen met 2-1. HSV sloeg daardoor een kloof van zes punten met Bremen, dat als nummer zestien van de ranglijst in grote zorgen verkeert.

De afgelopen twee jaar handhaafde HSV zich op het nippertje via de nacompetitie, dit keer lijkt het rechtstreeks te lukken. Pierre-Michel Lasogga was in de derby tegen Werder Bremen met twee doelpunten in de eerste helft de gevierde man.

Anthony Ujah

De bezoekers brachten de spanning na rust wel terug. Nadat Claudio Pizarro een strafschop had gemist, tekende Anthony Ujah voor de aansluitingstreffer. De gelijkmaker wilde echter ook in de vijf minuten blessuretijd niet vallen voor de groen-witte brigade, die afstevent op een plek in de nacompetitie.