HSV laat weinig heel van Sankt Pauli in Hamburgse derby

BSR Agency

Sjors Tanis • 16:37, 10-03-2019 / Laatste Update: 13:07, 05-01-2024

Rick van Drongelen was vanmiddag in de beladen Hamburgse derby met HSV veel te sterk voor het Sankt Pauli van Justin Hoogma. In het stijf uitverkochte Stadion Am Millerntorn waren de gasten heer en meester in het duel uit de 2e Bundesliga: 0-4.

Bij HSV was clubtopscorer Pierre Michel Lasaggo met 2 treffers de grote man. De HSV-spits kopte na een half uur in de rebound raak nadat aanvoerder Aaron Hunt een vrije trap op de onderkant van de lat had getrapt. Hoogma stond met een overtreding op Lasogga aan de basis van de openingstreffer.

Blessure spelmaker

Hunt moest vlak voor rust geblesseerd van het veld, maar ook zonder de spelmaker was HSV de bovenliggende partij. Door goals van Khaled Narey en opnieuw Lasaggo liep de ploeg van trainer Hannes Wolf uit naar een verdiende zege.

Duel even gestaakt

In de slotfase werd het duel voor een paar minuten gestaakt door scheidsrechter Felix Brych. De man die afgelopen week Real Madrid – Ajax won, ging even naar binnen toen de harde kern van Sankt Pauli vuurwerk afstak.

Nadat de beide ploegen de wedstrijd hadden hervat voor de laatste minuten, maakte Douglas Santos het HSV-feestje compleet met een geplaatst afstandsschot: 0-4.

Door de ruime overwinning klom HSV (50 punten uit 25 duels) naar de 2e plaats op 1 punt van koploper FC Köln. Sankt Pauli (43 uit 25) blijft 4e op 4 punten van Union Berlin.