HSV pakt laat een puntje in belangrijke uitwedstrijd tegen 1. FC Köln

Soccrates Images

Bart van der Wijst • 00:27, 16-04-2019 / Laatste Update: 19:29, 12-12-2023

1. FC Köln en HSV hebben maandagavond in een uitverkocht RheinEnergieStadion - dik 50.000 man - gelijkgespeeld. Manuel Wintzheimer scoorde als invaller namens Hamburg in de 85ste minuut de gelijkmaker. De gele prent die hij ontving voor het uittrekken van het shirtje boeide hem geen reet.

Het gat tussen beide ploegen blijft door het gelijke spel 7 punten in het voordeel van Köln, dat lijstaanvoerder is in de 2. Bundesliga. HSV staat 2de met respectievelijk 3 en 4 punten voorsprong op Paderborn en Holstein Kiel.

Sfeertje hoor

De sfeer zat er goed in in het RheinEnergieStadion. Fans van HSV zorgden ervoor dat de wedstrijd iets later begon vanwege vuurwerk en fakkels. Op het veld zorgde Dominick Drexler voor het vuurwerk. Hij maakte halverwege de 1ste helft 1-0.

Hamburg moest daarna komen en de thuisploeg loerde op de counter. Uiteindelijk viel de gelijkmaker toch via Wintzheimer.

Wat is er zo belangrijk aan?

Nou, de nummers 1 en 2 promoveren naar de Bundesliga. Die plekken worden momenteel bezet door Köln en HSV. Er zijn nog 5 wedstrijden te spelen in de 2. Bundesliga.