HSV trakteert Schalke 04 gelijk op een nederlaag bij openingswedstrijd 2. Bundesliga

Bart van der Wijst • 00:33, 24-07-2021 / Laatste Update: 20:50, 05-01-2024

Schalke 04 is het avontuur in de 2. Bundesliga niet goed begonnen. Er stond wel gelijk een kraker op het menu tegen Hamburger SV, dat al een aantal jaartjes probeert terug te keren op het hoogste niveau van Duitsland - zonder succes overigens. Toch ging HSV, waar de Nederlander Ludovit Reis speelde, er met de zege vandoor in Gelsenkirchen: 1-3.

Het was nota bene clubhopper Simon Terodde die de score opende, hij speelde vorig seizoen nog bij HSV. De 33-jarige spits scoorde beheerst nadat hij oog-in-oog kwam met de keeper. Terodde zag de vlag omhoog gaan voor buitenspel, maar de VAR keurde de goal alsnog goed.

Late zege

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspelletje na de 1-1 van Robert Glatzel - diezelfde Glatzel miste overigens in de 1e helft een penalty. Maar 5 minuten voor tijd kwam HSV, dat het merendeel van het balbenzit had, alsnog op voorsprong. Moritz Heyer schoot de ploeg richting 3 punten. In de 90e minuut besliste Bakery Jatta het duel definitief.

Schalke 04 degradeerde vorig seizoen troosteloos uit de Bundesliga. Klaas-Jan Huntelaar, die in de winter van 2021 kwam, kon dat ook niet voorkomen. HSV ging in 2018 naar beneden, nadat het sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 constant op het hoogste niveau had gevoetbald. Terugkeren lukte niet, mede doordat de ploeg het zelf vaak verprutste in de slotfase van het seizoen.