HSV verkleint gat met Mainz weer tot 6 punten

Robert Hüsken • 19:28, 31-03-2018 / Laatste Update: 11:55, 05-01-2024

HSV heeft het eerste punt gepakt onder de nieuwe trainer Christian Titz. Op bezoek bij middenmoter VfB Stuttgart werd knap een punt gepakt. Daardoor heeft de hekkensluiter van de Bundesliga nog maar 1 punt achterstand op 1. FC Köln, dat met 6-0 verloor bij Hoffenheim. Het gat met de Relegationsplaats van Mainz is nu nog 6 punten.

HSV kwam na 18 minuten op een 1-0 voorsprong in Stuttgart. Nota bene wereldkampioen Ron-Robert Zieler ging in de fout. De keeper van Stuttgart, die bij de selectie van Duitsland zat op het WK van 2014, liet een zwak schot van Luca Waldschmidt los. Het eeuwige talent Lewis Holtby (27) was er als de kippen bij en tikte de 0-1 in.

Man man man

En dat was niet eens onverdiend. HSV maakte het spel in de eerste helft, al ging dat niet altijd even goed. Een simpel balletje door de lucht van de linksback naar de rechter centrale verdediger ging bijvoorbeeld netjes over de zijlijn.. Man man man. Maar de Hamburgers probeerden het in ieder geval wel. En dat op bezoek bij de nummer 8 van de Bundesliga. Stuttgart was vrij machteloos in het eerste bedrijf en mocht blij zijn dat de 0-2 vlak voor rust werd afgekeurd wegens buitenspel.

Tóch 1-1 door een keepersfout

Het was dan ook ongekend dat het bij rust 1-1 stond. Op vrijwel dezelfde manier als dat HSV scoorde, maakte Daniel Ginczek gebruik van een fout van HSV-doelman Julian Pollersbeck. De goalie liet een schot los en Ginczek tikte zijn 5de doelpunt van het seizoen binnen.

Het was de 2de wedstrijd voor de nieuwe HSV-trainer Christian Titz. De jeugdcoach volgde Bernd Hollerbach op. Hij werd na de 6-0 afstraffing bij Bayern München al na 49 dagen ontslagen. Titz verloor zijn eerste wedstrijd (thuis van Hertha BSC, 1-2). De Noord-Duitse club is compleet in paniek. In de geschiedenis van de Bundesliga is HSV de enige club die altijd meedeed. Daar lijkt na dit seizoen een einde aan te gaan komen. Want de achterstand op Mainz is nog 6 punten.