HUH?! Ajax kan knock-outfase Champions League mislopen door BIZAR scenario

6 november 2019

Imago Sport

Dacht je dat het niet gekker kon na de knotsgekke wedstrijd van Ajax tegen Chelsea dinsdagavond? Nou, dan heb je het fout. Als Ajax en Valencia op hun volgende Champions League-avond weten te winnen, kan er een werkelijk bizar scenario plaatsvinden.


Wat kan er gebeuren?

Op 27 november staan de wedstrijden Valencia-Chelsea en Lille-Ajax op het programma. Bij zeges van Valencia en Ajax komen beide ploegen op 10 punten te staan. De stand ziet er dan als volgend uit:

1. Ajax - 10
2. Valencia - 10
3. Chelsea - 7
4. Lille - 1

Wat betekent dat?

Dit betekent dat Ajax in de laatste wedstrijd nog moet oppassen, omdat de Amsterdammers een slechter onderling resultaat hebben tegen Chelsea. De Engelsen kunnen bij een winst op Lille dan nog over de ploeg van Erik ten Hag heenkomen. Voorwaarde is daarbij dat Ajax verliest van Valencia. De Spanjaarden zouden daarmee op 13 punten komen.

Voor Valencia kan het niet meer misgaan bij een zege op Chelsea, want ook zij beschikken over een beter onderling resultaat tegen de club uit Londen (de 1e wedstrijd eindigde in 0-1 voor Valencia). Voor Lille zit er niets anders op dan kansloos toekijken hoe de andere ploegen voor overwintering strijden.

Kortom

Het is mogelijk: een bizar scenario dat de nummer 2 van de poule zich éérder weet de plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League dan de nummer 1 van de poule. Veel daarvan zal, zoals gezegd, afhangen van de wedstrijd tussen Valencia en Chelsea. In Amsterdam zal met een schuin oog meegekeken worden.