Huntelaar geeft Babel (valse) hoop na pak slaag van PSV: ‘4-0 winnen en je bent door’

22 juli 2021

Ryan Babel kreeg gisteravond met Galatasaray een ongenadig pak slaag van PSV (5-1) in de voorronde van de Champions League. De 69-voudig Oranje-international ging op social media door het stof, maar kreeg al snel troostende woorden van enkele goede bekenden.


"Zwak optreden van onze kant. Er zijn geen excuses, maar we weten hoe voetbal werkt dus hoofd omhoog en volgende week gaan we er weer tegenaan", zo schreef Babel op zijn Instagrampagina.

Opbeurende woorden
Hoewel Galatasaray na de ruime nederlaag in Eindhoven een klein wonder nodig lijkt te hebben om de 3e voorronde van de Champions League nog te halen, kreeg Babel toch hoopgevende reacties. "4-0 winnen en je bent door", zo reageerde Klaas Jan Huntelaar met een knipoog onder het bericht van zijn voormalig teamgenoot bij Ajax. Overigens geeft Huntelaar Babel enigszins valse hoop met zijn grapje. Sinds dit seizoen tellen uitgoals niet meer dubbel bij een gelijkspel over 2 wedstrijden. Mocht Galatasaray volgende week dus inderdaad met 4-0 winnen van PSV dan volgt er een verlenging. Om direct door te gaan moeten de Turken dus met 5-0 winnen.

Ook Nigel de Jong spreekt Babel bemoedigend toe: "Niets is onmogelijk in voetbal. Volgende week woensdag, 28 juli, is de return in Turkije voor PSV. Wellicht dat de woorden van Huntelaar en De Jong Babel zal inspireren voor dat helse karwei.