Immobile schiet Lazio vanaf de stip naar de winst

Trevor Wagener • 18:28, 26-02-2017 / Laatste Update: 10:13, 08-01-2024

Lazio behoudt in de Italiaanse voetbalcompetitie de aansluiting met de subtop. In de thuiswedstrijd tegen Udinese was een benutte strafschop van Ciro Immobile genoeg voor de overwinning. De aanvaller scoorde in de 72e minuut. Voor Immobile was het alweer zijn 14e doelpunt in de Serie A dit seizoen.

Stefan de Vrij en Wesley Hoedt vormden bij Lazio het centrale verdedigingsduo. Beide Nederlanders kregen een gele kaart en Hoedt maakte de wedstrijd niet af. Hij werd na een uur vervangen door Dusan Basta.

Concurrentie

Lazio nam dankzij de overwinning de 5e plaats over van Internazionale, dat later op zondag nummer 2 AS Roma ontvangt. AC Milan won het uitduel bij Sassuolo met 1-0. De enige treffer kwam halverwege de eerste helft op naam van Carlos Bacca, die ook raak schoot van de penaltystip.

Pingelfiasco voor Sassuolo

10 minuten daarvoor had Domenico Berardi, die later ook met geel op de bon ging, een strafschop voor Sassuolo gemist. Bij die club bleef de Nederlander Timo Letschert. Milan heeft 3 punten minder dan Lazio.

#SerieATIM #LazioUdinese 1-0 FT!

LA DECIDE @ciroimmobile!!!!!!! 😍 ALTRI 3️⃣ PUNTI 💪 FORZA FORZA GRANDE LAZIO!!!!! #AvantiLazio pic.twitter.com/LCSR1IBudw