Inter en Fiorentina maken er een spektakelstuk van

Brian Vesseur • 23:56, 28-11-2016 / Laatste Update: 23:11, 05-01-2024

Internazionale doet sinds het ontslag van Frank de Boer goede zaken in de Serie A. In de 3 wedstrijden zonder de Nederlandse coach werden er 7 punten gepakt, waarvan 3 op maandagavond, toen de ploeg in eigen huis Fiorentina ontving. Gigliati werd met 4-2 verslagen.

Stefano Pioli, de nieuwe coach van Inter, zag zijn ploeg na 10 minuten al met 2-0 voor staan. In de 3e minuut scoorde Marcelo Brozovic de 1-0, 6 minuten later maakte Antonio Candreva er 2-0 van. Mauro Icardi, topscorer van de ploeg uit Milan, zorgde na 19 minuten voor de 3-0.

Onbetrouwbare defensie

Nikola Kalinic zorgde voor rust nog voor de aansluitingstreffer. In de laatste minuut voor de thee werd Gonzalo Rodriguez met een rode kaart van het veld gestuurd. De rechtsback van Fiorentina leek op die manier de overwinning aan Inter te schenken. Toch bracht Josip Ilicic na een uur spelen de spanning weer terug in de wedstrijd door de 3-2 te maken. Na 91 minuten gooide Mauro Icardi echter alle hoop van Fiorentina aan flarden: 4-2.

In de 2e helft liet Internazionale weer zien hoe onbetrouwbaar de verdediging was. Met een man minder stond de ploeg van Pioli continu onder druk. Inter wist de overwinning toch uit het vuur te slepen en de club stijgt daardoor naar de 8e plek.

Pioli

Voor Pioli was het de 2e wedstrijd aan het roer bij Internazionale. In zijn eerste wedstrijd speelde hij gelijk tegen aartsrivaal AC Milan. Na het ontslag van De Boer nam Stefano Vecchi het roer voor 1 wedstrijd over. Die wedstrijd werd met 3-0 van Crotone gewonnen.