Inter heeft door ruime zege op Udinese nog zicht op Champions League

EPA

Brian Vesseur • 16:50, 06-05-2018 / Laatste Update: 22:20, 08-01-2024

Internazionale won op bezoek bij Udinese met 4-0. Door die zege maakt de ploeg van trainer Luciano Spalletti nog steeds kans op deelname aan de Champions League.

De ploeg uit Milaan staat vijfde en moet Lazio of AS Roma zien te passeren. De top 4 van de Serie A plaatste zich voor het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Bij rust leidde Inter al met 3-0 dankzij doelpunten van Andrea Ranocchia, Rafinha en Mauro Icardi. Borja Valero scoorde na de pauze. Udinese, waar Bram Nuytinck op de bank zat, speelde vanaf de 49ste minuut met 10 man. Seko Fofana moest met een rode kaart naar de kant.

Revanche

Inter stond vorige week tegen Juventus 3 minuten voor tijd nog met 2-1 voor, maar verloor uiteindelijk met 3-2. Deze week konden ze zich revancheren voor de pijnlijke nederlaag.