Inter swingt dankzij drie ongelofelijk lekkere goals en een treffer van Lukaku voorbij Lecce (video)

Bart van der Wijst • 00:41, 27-08-2019 / Laatste Update: 08:01, 05-01-2024

Antonio Conte en Romelu Lukaku zijn goed begonnen aan hun nieuwe avontuur bij Inter. De nieuwe trainer en spits wonnen in het eigen Giuseppe Meazza van promovendus Lecce, waar oud-AZ'er Tom Haye 90 minuten op de bank bleef zitten. Het duel eindigde na een swingend potje van Inters zijde in 4-0.

Stefan de Vrij ontbrak in de basisopstelling van I Nerazzurri. De Nederlandse verdediger haakte geblesseerd af in de warming-up. Wat De Vrij precies mankeerde, was niet bekend.

Lekkere goals

Het duurde even voordat Inter op stoom was, maar toen het eenmaal draaide ging het ook rap. Via Marcelo Brozovic en een andere debutant Stefano Sensi kwam de thuisploeg in de 21ste en 24ste minuut tot een doelpunt. En wat voor goals? Brozovic krulde de bal prachtig achter Gabriel en de kleine Sensi danste om wat Lecce-verdedigers heen en pegelde raak: 2-0.

Lukaku, die een prima pot speelde, had na 60 minuten zijn 1ste goal in de Serie A te pakken. Keeper Gabriel van Lecce grabbelde na een afstandsschot en de Belg reageerde alert in de rebound: raak! De mooiste goal van de avond kwam op naam van Antonio Candreva. De Italiaan poeierde de bal hard in de bovenhoek. Lecce eindigde het duel met 10 man na een rode prent voor Diego Farias.

Door de overwinning is Inter op doelsaldo koploper. Ook Lazio Roma, Napoli, Atalanta, Torino, Brescia, Juventus en Udinese wisten hun 1ste wedstrijd te winnen.