Inter wint verrassend en brengt Lazio in spanning

Brian Vesseur • 00:46, 22-05-2017 / Laatste Update: 02:51, 05-01-2024

Internazionale heeft op bezoek bij Lazio Roma met 1-3 gewonnen. Door de overwinning staan de Milanezen gelijk in punten met nummer 7 Fiorentina. Lazio heeft het zichzelf onnodig spannend gemaakt, want de nummer 4 van de Serie A staat nog maar een puntje voor op Atalanta Bergamo.

Keita Baldé zette de thuisploeg na een ruim kwartier op een 1-0 voorsprong via een penalty. Marco Andreolli, verdediger van Inter, bracht zijn ploeg na een halfuur weer op gelijke hoogte. Een paar minuten kwam Inter ook op voorsprong, door een eigen doelpunt van Wesley Hoedt.

9 vs. 11

Waar Baldé zijn ploeg eerst nog op voorsprong hielp, kwam hij in de tweede helft negatief in beeld. In de 61e minuut krijg hij een gele kaart en 5 minuten later ook zijn tweede. Hetzelfde gebeurde 10 minuten later opnieuw. Senad Lulic kreeg na 71 minuten een gele kaart, 7 minuten later zijn tweede. Opeens stond Lazio nog maar met 9 man.

Eder Martins scoorde in de 74e minuut de laatste treffer van de wedstrijd: 1-3.

Eerbetoon aan Totti

Ondanks de nederlaag van Lazio, kwamen de fans van de ploeg wel positief in beeld. Zij showden een spandoek voor Francesco Totti, die na dit seizoen klaar is bij aartsrivaal AS Roma. Op het spandoek stond: "Je vijanden gunnen je nog een mooi leven, Francesco Totti."