Inter zeker van deelname aan Europa League

8 mei 2016

AP
Inter zeker van deelname aan Europa League

Internazionale komt volgend seizoen zeker uit in de Europa League. De Italiaanse grootmacht kon dit seizoen niet mee met de topploegen uit de Serie A, maar stelde met een 2-1-zege op Empoli zaterdag wel Europees voetbal veilig.

Dat is al een hele verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen Inter slechts achtste werd in de competitie. Daardoor stonden de Milanezen internationaal gezien een jaartje langs de kant, terwijl in 2010 de Champions League nog werd gewonnen.

Fiorentina
Fiorentina kan nu de vierde plaats van Inter niet meer bedreigen en dus weet Inter zich zeker van een ticket naar de groepsfase van de Europa League. Tegen Empoli namen Mauro Icardi en Ivan Perisic de doelpunten van Inter voor hun rekening. Manuel Pucciarelli scoorde voor de bezoekers.

Milan
AC Milan steeg op de ranglijst naar de zesde plaats door een krappe zege bij Bologna (0-1). De thuisploeg speelde vrijwel de hele wedstrijd met tien man door een tweede gele kaart voor Amadou Diawara na twaalf minuten. De enige treffer was van Carlos Bacca, uit een penalty.