Interim-coach Flick kan voorlopig nog even bij Bayern blijven

9 november 2019

BSR Agency

Bayern München wil nog geen afscheid nemen van interim-trainer Hansi Flick. Dat maakte bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge bekend na de dikke zege op Borussia Dortmund (4-0).


"We zullen tot nader order met hem doorgaan. Hij heeft het heel goed gedaan. We zijn erg tevreden", zei Rummenigge over Flick. De interim-coach vierde zijn 2de overwinning in 2 duels, na de zege van woensdag op Olympiakos Piraeus (2-0) in de Champions League.

Onder de tijdelijke opvolger van de vertrokken Niko Kovac is Bayern weer helemaal opgeleefd. Met Flick was afgesproken dat hij tijdens de komende interlandperiode plaatsmaakt voor een oefenmeester die het seizoen moet afmaken bij Bayern. Rummenigge sluit echter niet meer uit dat Flick over 2 weken ook op de bank zit tijdens de volgende competitiewedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf.

Eerst even een wijntje
Volgens Flick is er nog geen overeenkomst over een langer dienstverband. "Ik ga zo met mijn vrouw van een mooie fles rode wijn genieten", zei Flick. "Dan klopt het helemaal, dan ben ik tevreden. Mijn spelers hebben net laten zien dat ze van voetbal kunnen genieten. Ze hebben hun plicht gedaan. Ze deden het goed."

De 54-jarige Flick was in 2014 assistent van bondscoach Joachim Löw toen Duitsland de wereldtitel veroverde in Brazilië.