Internazionale is AC Milan de baas in Derby Della Madonnina (video's)

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 23:27, 17-03-2019 / Laatste Update: 08:55, 05-01-2024

Internazionale heeft zondagavond de Derby Della Madonnina gewonnen van stadsgenoot AC Milan! In het San Siro - zoals het gedeelde stadion heet als AC Milan thuis speelt - werd het 2-3. Inter kruipt door de zege over de stadsgenoot heen in de Serie A.

Van de Derby Della Madonnina mag je veel verwachten. Het is dé meest beladen wedstrijd van Italië. Pittige duels, Italiaanse trucjes, snelle counters, in deze derby vind je het allemaal. Die verwachtingen werden eigenlijk meteen waargemaakt.

Al na 3 minuten was het feest bij het uitpubliek. De fans van Internazionale konden in hun eigen stadion - maar wel zittend in het uitvak - snel juichen. Matias Vecino schoot namelijk van dichtbij een teruggekopte bal van Lautaro Martinez binnen.

De kleine Gennaro Gattuso stond te stuiteren en te foeteren langs de zijlijn. AC Milan-linksback Ricardo Rodriguez ontving ergens in de eerste helft geel voor een tackle die veel te laat aankwam. Internazionale-middenvelder Roberto Gagliardini speelde de wedstrijd met zijn hoofd in het verband. Maar doelpunten vielen er in de eerste helft niet meer.

Nu wel doelpunten

In de tweede helft werd er wel weer gescoord. Na 51 minuten scoorde de enige Nederlander op het veld de 2-0 voor Internazionale. Stefan de Vrij knikte goed binnen.

5 minuten later zorgde Tiemoué Bakayoko voor de aansluitingstreffer: 1-2. Ook de Fransman scoorde met het hoofd.

Inter zorgde er na 65 minuten weer voor dat het 1-3 werd, via een penalty. Lautaro Martinez schoot de strafschop binnen.

Het ging in een hard tempo, want even later was het weer raak aan de andere kant. Via de kluts schoot Mateo Musacchio snoeihard binnen: 2-3.

Daar bleef het zondagavond bij. 2-3 in San Siro, waardoor Internazionale nu de 3e plek inneemt in de Serie A. Milan staat nu met 2 punten minder op plek 4.