Invaller Van Persie helpt Fenerbahçe aan zege

admin • 21:52, 13-03-2016 / Laatste Update: 21:13, 12-12-2023

Robin van Persie heeft zijn club Fenerbahçe zondag de zege bezorgd in de competitiewedstrijd tegen Kayserispor. De Nederlandse recordinternational kreeg in de tweede helft als invaller een kans van trainer Vítor Pereira en was binnen een paar minuten trefzeker. Hij scoorde het enige doelpunt: 1-0.

Kayserispor stond toen nog maar met negen man op het veld omdat voor rust Larrys Mabiala en Kyacan Erdogan met rood van het veld waren gestuurd. De bezoekers eindigden de wedstrijd in Istanbul met acht spelers, omdat Sinan Bakis in blessuretijd kort na elkaar twee gele kaarten kreeg.

Koppositie

Door de overwinning neemt Fenerbahçe de leiding in de Turkse competitie over van Besiktas. De enig overgebleven concurrent in de strijd om de landstitel heeft twee punten minder maar nog een wedstrijd tegoed.