Invaller Promes pakt met Sevilla 3 punten in gruwelijke stadsderby (video)

EPA

admin • 00:55, 14-04-2019 / Laatste Update: 14:26, 07-01-2024

Quincy Promes zal dubbel blij zijn na de overwinning met Sevilla op Real Betis (3-2). Niet alleen werd de aartsrivaal in het kolkende Ramón Sánchez Pizjuan geklopt, ook zetten de Sevillianen een belangrijke stap richting plaatsing voor Champions League-voetbal.

Kaartenregen

In een zinderende en bij vlagen verhitte derby - 9 gele kaarten - nam Sevilla na 25 minuten de leiding. Munir El Haddadi kopte een afgemeten voorzet van Pablo Sarabia knap tegen de touwen. Betis gaf zich nog niet zo makkelijk gewonnen. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en kort na rust kwamen de bezoekers wwer op gelijke hoogte. De Argentijn Giovani Lo Celso schoot kiezelhard de 1-1 binnen.

Check hier de 1e 2 goals

Nieuwe voorsprong

Lang van die voorsprong kon Betis niet genieten. Amper 3 minuten later deelde Sevilla een tik uit toen Pablo Sarabia het eindstation was van een prima counter. Na ruim een uur leek Franco Vazquez het duel met een heerlijke pegel te beslissen (3-1), maar een schitterende vrije trap van Cristian Tello bracht 8 minuten voor tijd de spanning terug. In de slotfase zette Betis nog aan, maar Sevilla - met Quincy Promes als invaller - hield stand.

Check hier de laatste 3 goals

LaLiga

Door de zege klimt Sevilla naar plek 4. Getafe kan morgen die plaats weer overnemen als het wint van Real Valladolid.