Invallers bezorgen Barcelona 3 punten tegen stug Getafe (video's)

Bart van der Wijst • 20:14, 16-09-2017 / Laatste Update: 02:33, 08-01-2024

Barcelona dendert door in La Liga. De Catalaanse topclub won uit bij Getafe met minimaal verschil: 1-2. Bij Barça was Paulinho, recentelijk overgekomen uit China, de gevierde man. Hij schoot enkele minuten voor tijd de winnende binnen. De mooiste kwam op naam van Gaku Shibasaki.

Hij jaagde in de 1ste helft een afgeslagen bal ineens binnen. Daarmee kreeg Getafe de verdiende openingstreffer, want ze maakten het Barça knap lastig.

Wissels redden Messi en co.

Barcelona had de winst vooral te danken aan de invallers. De Spanjaard Denis Suarez, in het veld gekomen voor Andres Iniesta, schoot in de 62ste minuut heerlijk raak op aangeven van Sergi Roberto. Pas 5 minuten voor tijd schoot de Braziliaan Paulinho, de vervanger van Ivan Rakitic, de winnende achter doelman Vicente Guaita in de verre hoek. Die Guaita had trouwens een prachtige redding op een vrije trap van Messi in huis.