🎥 | Isak doet Barcelona pijn: Real kan kort voor Clásico inlopen

admin • 19:26, 14-12-2019 / Laatste Update: 18:45, 07-01-2024

Oud-Willem II-fenomeen Alexander Isak heeft voor Real Sociedad een tik uitgedeeld aan Barcelona. De club uit Baskenland wist het Barça erg moeilijk te maken en zelfs een punt te pakken: 2-2. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd mee, maar ook hij kon het verschil niet maken.

Vanaf het begin liep Barcelona al achter de feiten aan in Sociedad. Aanvaller Mikel Oyarzabal mocht al na 12 minuten aanleggen voor een strafschop en schoot deze feilloos binnen. Vlak voor het rustsignaal is het uitgerekend Antoine Griezmann die de gelijkmaker binnenschiet. De oud-speler van Sociedad, spelend tussen 2009 en 2014, maakte er via een héérlijke stiftje 1-1 van.

De Bestia negra (angstgegner) van Barcelona maakt z'n reputatie waar. Real Sociedad op 1-0 voor in eigen huis! #larealBar #LaLigaSantander #ziggosport pic.twitter.com/C0ibZhT3Ai

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) December 14, 2019

El Clásico in zicht

Na de rust ging Sociedad vrolijk met het doel van Barcelona aan te vallen. Maar het was Luis Suárez die namens Barca de 1-2 maakt na voorbereidend werk van buurman Lionel Messi. Toch ging Barca er zaterdagmiddag niet met de volle buit vandoor. In de 62e minuut is het Alexander Isak die de 2-2 en tevens einduitslag op het scorebord zet. Isak kwam afgelopen zomer, na veel indruk hebben gemaakt bij Willem II (huur), over van Borussia Dortmund.

Barcelona loopt door het gelijkspel maar 1 puntje uit op Real Madrid, dat zondagavond uit opneemt tegen Valencia. Aanstaande woensdag, 18 december, is het tijd voor El Clasico. Maar ook deze zou mogelijk weer verplaatst worden. Hoe dat precies in elkaar zit lees je hier.