Isco bezorgt Real verdiende zege op Espanyol

admin • 00:36, 02-10-2017 / Laatste Update: 10:17, 12-12-2023

Real Madrid heeft weer 3 punten te pakken in La Liga. Vooral in de 1ste helft waren ze in eigen huis stukken beter dan Espanyol. Dat Espanyol sputterde in het begin van de 2de helft nog een beetje tegen, maar moest er over de hele wedstrijd toch 2 van Isco incasseren: 2-0.

Het Madrileense publiek, meestal Koningsgezind, reageerde overigens nog op alle problemen in Barcelona. Dat deden ze door enthousiast met Spaanse vlaggen te wapperen in de 12de minuut van de wedstrijd.

Real Madrid knalde furieus uit de startblokken en waren heer en meester in Santiago Bernabéu. Na bijna een half uur spelen kreeg Cristiano Ronaldo de bal aangespeeld, hij draaide gelijk richting doel en zag dat Isco diep ging. Die kreeg een steekpass op maat van de Portugees en met een leep puntertje verraste Isco keeper Pau Lopez.

Isco prikt de 1-0 binnen tegen Espanyol! 💉💉#RealMadridEspanyol pic.twitter.com/7ne7lJPzWo

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 1 oktober 2017

Goed gekeept

Eerder in de wedstrijd liep Isco al in z'n uppie op de keeper af, maar toen stond hij wel op te letten. Vlak na de goal van Isco probeerde Ronaldo zelf te scoren, maar ook toen stopte Lopez de bal.

Vlak voor rust leek Espanyol iets terug te doen, maar het schot van spits Gerard Moreno veerde terug van de paal. Daardoor stond het bij rust 'slechts' 1-0.

Espanyol brutaal

Na rust probeerde Espanyol er vol voor te gaan. Dat leidde in 1ste instantie na een paar minuten al tot een best grote kans voor Marc Navarro, die in de rust in de ploeg was gekomen. Helaas voor hem stompte Keylor Navas zijn inzet weg. Brutaal bleven ze doorgaan, terwijl Real loerde op een counter.

Keeper Navas redde Real van de gelijkmaker na meer dan een uur spelen. Leo Baptistao werd diepgestuurd, maar Navas was er als de kippen bij en peerde de bal vlak voor de aanvaller weg, ver weg van zijn doel. 10 minuutjes later was Espanyol er na een fout van Sergio Ramos weer dichtbij, maar Leo Baptistao kon niet afmaken.

Toch die counter

Een paar minuten na de bijna-gelijkmaker counterde Real en kwam met 4 tegen 3 te staan. Isco werd gevonden en hij rondde koeltjes af: 2-0. Dat was het ook wel in Madrid. De achterstand op rivaal Barça is nog altijd 7 punten, maar het seizoen is nog lang.