Italiaanse scheidsrechtersbaas neemt het op voor De Ligt na woede fans Bologna

22 oktober 2019

Lapresse Marcella Gastini

Juventus won afgelopen weekend nipt van Bologna met 2-1, maar het zag er even naar uit dat Mathijs de Ligt opnieuw de schlemiel van de wedstrijd had kunnen zijn. De verdediger leek hands te maken, maar kreeg de scheidsrechter mee aan zijn kant. Tot woede van de fans van Bologna.


Nu neemt de scheidsrechtersbaas in Italië, Marcello Nicchi, het ook op voor De Ligt. Bij de Italiaanse radiozender Anch'io Sport zegt hij: "Dit was volgens de regels nooit een penalty geweest. Het probleem is dat de zogenaamde experts de regels niet kennen. Er wordt vaak geroepen dat de handsregels onduidelijk zijn, maar ik vind ze juist wel erg duidelijk."

Voornamelijk de scheidsrechter met dienst kreeg een bak stront over zich heen. Nicchi grijpt de kans aan om ook hem te beschermen: "Mensen die denken dat de spelregels bepaald worden op basis van welke club er speelt, moeten maar stoppen met wedstrijden kijken. Ze doen het goed en hebben het erg zwaar. We praten veel over racisme tegenover spelers, maar als er forse kritiek is op een scheidsrechter, vinden we dat maar normaal."